Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Poslední test F3 ovládl Ilott

Poslední test F3 ovládl Ilott

Schumi zůstal nenápadný a nestačil se svými kolegy držet krok.

Poslední možnost přípravy na novou sezonu využil nejlépe Brit  z týmu Prema.
 
Pouhé tři dny po testech na Hungaroringu se pole jezdců Formule 3 sešlo za slunečného počasí na Red Bull Ringu, kde se koncem září pojede i o body. Oba dva dny vládl časovým listinám jezdec stáje Theodore-Prema, 17letý Callum Ilott. Bývalý junior Red Bullu (Dr. Marko ho propustil před dvěma lety) byl v úterý nejrychlejší před týmovým kolegou Maximilenem Guetherem a slibným nováčkem Lando Norrisem (Carlin). Výbornou přípravu italské mistrovské stáje Prema potvrdil Číňan Zhou čtvrtým časem - jen Mick Schumacher nedokázal oba dny se svými týmovými kolegy překvapivě držet krok.

Nejlepší desítku prvního dne doplnili Jehan Daruvala (Carlin), Joel Eriksson (Motopark), Ferdinand Habsburg (Carlin), Marino Sato (Motopark), nejrychlejší jezdec maďarských testů Harrison Newey (Van Amersfoort) a Jake Dennis (Carlin). Prvních sedmnáct se při tom vešlo do jediné sekundy.

Ve středu se Illott dokázal o čtyři desetiny zlepšit a jeho čas opět nikdo nepřekonal. Druhý byl znovu Němec Guenther, tentokrát před Britem Jakem Hughesem (Hitech), Erikssonem, Neweyem a pořád ještě 16letým Němcem Davidem Beckmannem (Van Amersfoort). Následovali v Evropě nový Japonec Tadasuke Makino (Hitech), Zhou, Joey Mawson a Pedro Piquet (oba z týmu Van Amersfoort). Celé pole se tentokrát vecpalo do devíti desetin sekundy - od Silverstone, 15. dubna, nás tedy snad čekají zajímavé závody o následníka pilota Williamsu-F1 Lance Strolla...