Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica návrat do formule 1 ještě nevzdal

Kubica návrat do formule 1 ještě nevzdal

Prohlásil to v rozhovoru pro polské noviny.

Zdá se to být neuvěřitelné, ale Robert Kubica pořád uvažuje o návratu do formule 1! Alespoň to prohlásil v rozhovoru pro polský list Gazeta Wyborcza.

Není to na pořadu dne,“ uvedl doslova, „ovšem rozhodně to není pro mě uzavřená kapitola. Comeback je v současnosti mnohem pravděpodobnější, než před dvěma roky. A snad bude moje trpělivost odměněna.“ Dvaatřicetiletý závodník je momentálně aktivní ve vytrvalostním MS (WEC), do nějž ho angažoval tým ByKolles.

Připomeňme, že na vrcholu své kariéry v únoru 2011 těžce havaroval při regionální rally, do níž si z F1 „odskočil“. Utrpěl při tom vážné zranění ruky, s jehož následky se potýká dodnes. Přesto se do kokpitu vrátil. Nejprve v automobilových soutěžích, v nichž to dotáhl až k titulu v kategorii WRC2.

Pozornost však bohužel poutal i značným množstvím výletů mimo trať. Loni se znovu objevil na okruzích a přes několik startů s GT-vozy se prosadil do WEC. Ocitl se tak v rozhodně dobré společnosti, jenže: „Formule 1 je můj život. Neustále na ni myslím, vybavují se mně vzpomínky. Je to nejvíc, čeho může jezdec dosáhnout.