Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Odcházejícího Strolla by měl podle smlouvy nahradit Kubica

Odcházejícího Strolla by měl podle smlouvy nahradit Kubica

Polák se cítí být stoprocentně připraven k návratu

Lance Stroll si má příští týden v továrně Racing Pointu zkoušet sedačku. Že za tým, který nyní spoluvlastní jeho otec, nastoupí už v Monze nebo nejpozději v Singapuru, se bere pomalu jako hotová věc.

V souvislosti s tím znovu ožívá věčný příběh o návratu Roberta Kubici do velkých cen. Třiatřicetiletý Polák po něm strašně moc touží. Vždyť poslední absolvoval v Abú Zabí v roce 2010. Po těžkém úrazu se zdálo, že jeho kariéra je v troskách, ale přes rallye se dokázal vrátit zpět.

O závodní kokpit ve Williamsu se ucházel již v zimě, přednost ale dostal platící Sergej Sirotkin. Kubica musel vzít zavděk postem testmana. Jenže jak nyní šťouraví novináři zjistili, stáj se rozhodla mu tento trudný úděl trochu osladit. Do smlouvy totiž vložila klauzuli, podle které by v případě, že někdo z kmenových jezdců odejde uprostřed sezony, měl dostat šanci.

 

Kubicovi věrní fanoušci se možná brzy dočkají

 

Kubica je každopádně připraven. „Jinak bych nepodepsal s Williamsem kontrakt. Musím být neustále v pohotovosti, kdyby se něco přihodilo. Není to samozřejmě nic jednoduchého, naskočit uprostřed roku do rozjetého šampionátu a bojovat proti nejlepším závodníkům světa. Měl jsem sice pár příležitostí auto testovat, ale pořád mně chybějí zkušenosti,“ svěřil se. „Ale Williams mě najal na tuto práci, takže nesmím mít žádné pochybnosti o tom, zda ji zvládnu.“ Nemá strach ani z případného comebacku v jezdecky hodně náročném Singapuru: „Když jsem řekl, že jsem schopen závodit, platí to všude bez výjimky.