Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams s angažováním jezdce nespěchá

Williams s angažováním jezdce nespěchá

Orlen chce prý zůstat ve F1, ale hledá jiný tým

Williams nebude pospíchat s hledáním náhrady za odcházejícího Roberta Kubicu. Ten se s týmem z vlastní vůle rozloučí na konci roku. Tým má tedy jednu sedačku na rok 2020 volnou a opravdu nemá kam spěchat, protože je poslední z celého pole.

"Robert se sám rozhodl, že s námi nepůjde dál a my to respektujeme," oznámila Claire Williamsová. "Když nechce pokračovat, je to jeho rozhodnutí. My teď připravíme nový plán a jak dokážete uhodnout, máme dostatek zájemců. Máme čas promluvit si se všemi z našeho seznamu a ujistit se, že vybereme toho správného."

Za favorita je považován Nicholas Latifi. Nejen proto, že je aktuálně druhý ve F2 a zároveň už působí jako testovací jezdec týmu, ale i proto, že jeho otcem je úspěšný byznysmen Michael Latifi a Williams nejspíš přijde o polského olejářského sponzora PKN Orlen. Ten by sice chtěl zůstat ve F1, ale už asi s jiným týmem.

"Spolu s Robertem zvažujeme několik scénářů pro příští sezonu," otnámil výkonný ředitel Orlenu Daniel Obajtek. "Naším záměrem je zůstat ve F1. PKN Orlen je v pokročilé fázi jednání s jinými týmy."

Média informují, že vedení Orlenu bylo nedávno viděno na schůzce s šéfy týmu Racing Point. Ten už má pevnou jezdeckou dvojici. Sergio Pérez má smlouvu na další tři roky a Lance Stroll, syn majitele týmu, také nikam nepůjde, takže na Kubicu by zbylo místo testovacího jezdce a vedle toho by mohl závodit v jiné sérii. Sám Kubica v Singapuru řekl, že by byl překvapen, kdyby příští rok jezdil pouze v simulátoru.