Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams a Kubica na válečné noze

Williams a Kubica na válečné noze

Polák mluví o překročení všech mezí

Robert Kubica dnes svůj tým ostře zkritizoval za odebrání nového předního křídla, se kterým byl na začátku víkendu mimořádně spokojený. V týmu je nyní jistě velké napětí a těžko se dobrat odpovědi na otázku, zda Polákovú chybu v kvalifikaci možno připsat změněnému vozu nebo právě špatné atmosféře.

"Pátek byl velmi dobrý," řekl Kubica pro polskou televizi. "Poprvé po velmi dlouhém čase. Změnili jsme přední křídlo. V podstatě nemělo být lepší a na druhém voze ani nebylo, ale mně se s ním jezdilo mnohem lépe. Nicméně z nějakého podivného důvodu mi toto křídlo dnes ráno vzali. Krátce před kvalifikací. Asi měli v sobotu příliš mnoho času přemýšlet...

Tajfun byl již pryč, ale já si ani nemyslím, že to rozhodnutí mělo něco společného se stavem trati. Spíše za tím vidím něco jiného. Po dnešním ránu mám hodně o čem přemýšlet. O něčem jsem už věděl, ale dnes ráno překročili všechny meze."

Přední křídlo ovšem edostal Kubicův mladší týmový kolega, který s týmem zůstane i příští rok. Prý bylo prostě odloženo na později.

"Před každým závodním víkendem spolu mluvíme o strategii, kterou pak ještě nutně upravujeme," píše se v oficiálním vyjádření týmu, jenž si vyžádal web Motorsport. "Naše nové přední křídlo jsme od začátku brali jako předmět testování, který se do závodu dostane až později. Jelikož tajfun Hagibis zapříčinil zrušení celého sobotního programu a dnes bylo hodně větrno, tým se rozhodl neriskovat potenciální poškození nového předního křídla, než ho otestujeme v Mexiku."

Williams má pravdu v tom, že kdyby nové přední křídlo zůstalo na Polákově voze, mohlo být zničeno při havárii. Kubica ale bude nejspíš naznačovat, že bez tohoto zásahu do vozu k chybě dojít nemuselo.