Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Williams dlouho zakrýval nedostatek náhradních dílů

Williams dlouho zakrýval nedostatek náhradních dílů

Kubica je dávno smířen s realitou

Robert Kubica udělal tečku za kauzou kolem jeho nečekaného odstoupení z Velké ceny Ruska. Tým ho povolal do garáže krátce po havárii Georgea Russella a na trať se už nevrátil. Informace o šetření vozu kvůli nedostatku náhradních dílů se objevily prakticky okamžitě a vysvětlení se pak dovolával sponzor Orlen. Polská firma neplatí Williamsu miliony za to, aby Kubica během závodu postával v padoku. Sám Kubica ale otevřeně mluví o problémech, které se vlečou od začátku zimních testů.

"Byl jsem z toho rozčarovaný, protože i předtím jsme měli situace, ve kterých jsme riskovali, ale jako jezdec jsem věděl, že se mám vyhýbat velkému nebezpečí. A myslím si, že celý rok se, řekněme, nebezpečným situacím vyhýbám, jak jen je v mých silách. Na druhé straně ale máte pohled týmu, který musí reagovat na vzniklou situaci. A z tohoto úhlu pohledu to bylo správné rozhodnutí.

Je to zklamání, hlavně když toto nejsou první závody sezony a my nejsme ve F1 noví. Ale samozřejmě jsme měli dost smůlu, když George v Singapuru přišel o dvě přední křídla a o další v Rusku. Jenže my tu závodíme a tyto věci se prostě stávají. V podstatě jsme měli štěstí, že to nevyplavalo na povrch dříve, až teď v závěru sezony. Situace jako v Rusku mohla nastat kdykoliv. Snad se to už nebude opakovat
," řekl Polák.

Otázkou zůstává, zda je problém ve vývoji, výrobě a logistice, nebo na větší zásobu náhradních dílů nejsou finance. Williams byl posledním týmem Poháru konstruktérů i loni, proto na tento rok dostal menší příspěvek od majitelů F1, než na jaký byl zvyklý. Zároveň přišel o titulárního sponzora Martini.