Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams prý nevyužil Kubicovy zkušenosti

Williams prý nevyužil Kubicovy zkušenosti

Nejlepší částí sezony bude let domů

Velký comeback Roberta Kubici dopadl neslavně. V nejhorším voze neměl šanci konkurovat jezdcům ostatních týmů, ale nestačil ani na mladého týmového kolegu, nováčka Georgea Russella. Hned po prvním závodě sezony se mluvilo o velkém zklamání a přišly i spory o to, jak (ne)kvalitní materiál dostává a jak málo má náhradních dílů v porovnání s tím, kolik milionů týmu platí jeho nespokojený sponzor. A tak, ačkoli zůstane pravdou, že Kubica se po těžké nehodě a s omezenou pohyblivostí jedné ruky dokázal vrátit do královské kategorie motorsportu, zůstane jeho návrat v paměti jako jedno velké zklamání. A polský jezdec to ani nepopírá.

"Jedním z největších zklamání tohoto roku je, že jen asi 10 procent z mých návrhů na dobré změny bylo i využito," řekl 34letý jezdec, jenž se sám rozhodl, že Williams po skončení sezony opustí. Jeho místo zaujme o 10 let mladší Nicholas Latifi a tým bude závislý na dvou málo zkušených jezdcích.

"Doufám, že vyřeší své problémy a opět budou moci soupeřit s ostatními. Tito lidé by si to zasloužili. Opravdu doufám, že se jim začne dařit. Tento rok způsob práce neumožnil využít mé zkušenosti, takže jsem neměl, jak pomoci," povzdechl si.

Za vše hovoří jeho odpověď, když od něj novináři chtěli slyšet o nejpozitivnější vzpomínce, kterou si z tohoto dobrodružství odnáší.

"To nejlepší se ještě pouze stane. Budu sedět v letadle a poletím domů," přiznal barvu.

Kubica nejspíš bude pokračovat v závodění někde jinde a vedle toho by mohl být testovacím/vývojovým jezdcem týmu Haas, kam by pak za ním přišel i polský sponzor PKN Orlen.

"Ještě není nic jisté na sto procent. Pokouším se pár lidí přimět souhlasit s jedním plánem. Zatím nevím, jestli do sebe všechno zapadne. Chce to čas, nestačí jenom mé rozhodnutí," uvedl.