Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Kubica: Williams téměř nelze řídit

Kubica: Williams téměř nelze řídit

Úspěchem je už setrvání na trati

Včera dostal Robert Kubica coby testovací jezdec Williamsu možnost usednout do FW41 a zúčastnit se prvního tréninku. Tým prý očekával jeho zpětnou vazbu, ale pokud Polák na briefingu řekl totéž, co před médii, tak to nemohla být příjemná diskuse. Zdá se, že vůz je opravdu otřesný, a v situaci, kdy vítr způsobuje problémy, se už stává téměř neřiditelným.

"Stejný jako před třemi měsíci," vyhnul se Kubica odpovědi na dotaz ohledně původu problémů. "Já nejsem ten člověk, který by vám mohl říct detaily. Přesně víme, kde je nejslabší stránka našeho vozu. Dobré je, že už máme nastartovaný projekt, který by nám měl pomoci problém lépe pochopit, přijít se zlepšením a nakonec potíže definitivně odstranit.

Není to věc, která by se dala vyřešit za jeden den nebo měsíc. Potřebujeme více času, takže musíme být trpěliví. Zázraky neexistují. Některé tratě jsou pro nás lepší, kupříkladu Baku. Ale ještě než jsme vyrazili do Barcelony, tak jsem očekával, že to bude těžké. První trénink byl nakonec ještě náročnější, než se očekávalo. Snažili jsme se naším závodním jezdcům pomoci s nastavením vozu, aby se jim snadněji řídil.

Rychlost, to je samostatná kapitola. Musíme pracovat na hlavních problémech, abychom zlepšili výsledky, a získat maximum z každé příležitosti. Dnes ráno jsme byli pomalí, ale kromě toho bylo téměř nemožné udržet vůz na trati.."

Kubica usedne za volant opět ve středu, kdy budou na okruhu Catalunya probíhat společné testy týmů F1. Na trať se dostane i v prvních trénincích před závody v Rakousku a v Abú Zabí.