Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Vietnam nabídl za velkou cenu $375 milionů!

Vietnam nabídl za velkou cenu $375 milionů!

U Ecclestona ale nepochodil.

Bernie Ecclestone v rozhovoru pro The Independent prozradil, že loni, v posledním roce svého panování, odmítl velmi lákavou nabídku. Vietnam si chce ve světě udělat jméno země s rozvíjejícím se průmyslem a hlavně s lákavými rekreačními destinacemi. Tuto zprávu chtěl do světa vypustit stejným způsobem jako Abú Zabí nebo Ázerbájdžán, tedy prostřednictvím každoročního hostování závodu královny motorsportu. Za smlouvu na 10 velkých cen údajně F1 nabídl 375 milionů amerických dolarů. Ecclestone nabídku překvapivě odmítl.

"Minulý rok mě oslovili zájemci o zorganizování závodu ve Vietnamu," řekl bývalý šéf F1. "Byla mi nabídnuta příležitost setkat se s prezidentem a dohodnout podmínky. Mohl jsem to udělat a podepsat již v srpnu (minulého roku). Vše bylo připraveno, ale nepodepsal jsem to, protože v té části světa již pár závodů máme a nebylo by dobře tam narvat další.

Závodění tam nemá žádnou historii a nechtěl jsem další závod v regionu, kde už máme pár velmi dobrých promotérů. Kromě toho, byl jsem kritizován za přidání závodů v Baku a v Rusku, protože tam motorsport nemá žádnou tradici."

Během desetiletí vlády Bernieho Ecclestona jsme zřídka slyšeli o tom, že by odmítl velký balík peněz. Občas ale médiím neříkal celou pravdu, takže je možné, že promotéři závodu v Malajsii nebo Singapuru mají ve smlouvách omezení počtu závodů F1 v tomto regionu. Z tohoto důvodu již Ecclestone musel říct ne Kataru, neboť bahrajnská královská rodina byla proti tomu, aby na Arabském poloostrově k jejímu závodu a závodu v Abú Zabí přibyl ještě jeden. Také je možné, že mu už ruky svazoval plánovaný prodej komerčních práv na F1, který ho nakonec sesadil z trůnu.

Podle agentury Reuters by se ale Ecclestone mohl vyšvihnout zpět do sedla jako majitel okruhů. Jelikož Liberty Media chce dát organizátorům velkých cen lepší podmínky než jim dával on, dává smysl přejít na druhou stranu. Údajně má zájem o koupi Okruhu José Carlos Pace známějšího pod starým jménem Interlagos. Nový primátor Sao Paulo je rozhodnut okruh prodat a pokud ho nekoupí přímo Liberty Media, mohl by to být právě Ecclestone.