Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Brazílie má do roku 2020 velkou cenu zadarmo

Brazílie má do roku 2020 velkou cenu zadarmo

Zapomněla se prodloužit jedna smlouva

Neuvěřitelný lapsus se povedl vedení F1. Kvůli údajně administrativní chybě přišel šampionát o licenční poplatky za pořádání VC Brazílie!

Jak se to mohlo stát? V roce 2014 uzavřel tehdejší vládce F1 Bernie Ecclestone ohledně konání podniku v této jihoamerické zemi dvě smlouvy. Jednu s promotérem, týkající se samotného uspořádání, a druhou s městem Sao Paulo, v níž se řešily finanční otázky. Oba dokumenty měly tříletou platnost.

Jenže před odchodem Mr. E na odpočinek se prodloužil o další tři roky jen kontrakt s promotérem. Na druhý papír se prý zapomnělo. Zlí jazykové ovšem tvrdí, že Ecclestone byl v peněžních záležitostech mimořádně pečlivý, a připomínají, že v organizačním výboru závodu dlouhou dobu působila jeho současná manželka Fabiana… Že by svérázný „dárek na přivítanou“ pro nové šéfy mistrovství?

 

Jen opomenutí nebo povedený kousek Ecclestonea a jeho manželky?

 

Takže Interlagos má do roku 2020 právo pořádat velkou cenu, aniž by za ní byl povinen cokoliv platit. O této tristní skutečnosti informovala Liberty Media týmy v průběhu VC Japonska. Předpokládá se, že v důsledku toho bude kasa chudší o 45 až 90 milionů eur.