Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Ecclestone nevěděl, že už pro F1 nepracuje

Ecclestone nevěděl, že už pro F1 nepracuje

Emeritním předsedou byl pouze do vypršení staré smlouvy

V rámci kauzy "kdo je větší rasista" jsme se dozvěděli i o tom, že Bernie Ecclestone již není emeritním předsedou společnosti Formula One. Vícekrát zopakoval, že pro něj čestný titul nic neznamená, ale beztak je překvapením, že ani sám nevěděl, že o něj již přišel. Spolu s tím prozradil další perličky ze svého odchodu z postu výkonného ředitele F1.

"Já sám jsem to nevěděl," řekl Ecclestone pro web GPFans. "Stalo se to tak, že po odkoupení společnosti, včetně mých akcí, mi Chase (Carey, současný předseda i výkonný ředitel společnosti) zatelefonoval a požádal o setkání. Jak víte, požádal mě, abych odstoupil. Dokumenty měl s sebou, čekaly na podpis.

Vyhodit mě ale nemohl, měl jsem ještě smlouvu na tři roky, kterou jsem si sám navrhl a která platila. Od toho se odvinulo všechno ostatní. Řekli mi, že mi dávají čestnou funkci, v Americe mimořádně váženou, kterou obvykle dostane pouze prezident společnosti po svém odchodu. Takže jsem dostal tuto funkci a nevěděl jsem, že pouze na tři roky. Tři roky, na které jsem beztak měl smlouvu a za které jsem dostal zaplaceno. Nevěděl jsem, že to platí pouze na tyto tři roky."

Carey nechal Ecclestoneovi čestnou funkci pouze na tak dlouho, jak musel. Foto: Formula One Management

Zdroj: FORMULE.CZ