Novinky

  • 25.07.2024 Neutral Ivana Ulmanová po 18 letech končí ve vedení Automotodromu Brno

  • 25.07.2024 Good Esteban Ocon bude v příští sezoně působit v týmu MoneyGram Haas F1

  • 25.07.2024 Bad Verstappen kvůli motoru přijde o 10 míst na startu VC Belgie

Facebook Instagram

Ecclestone nevěděl, že už pro F1 nepracuje

Ecclestone nevěděl, že už pro F1 nepracuje

Emeritním předsedou byl pouze do vypršení staré smlouvy

V rámci kauzy "kdo je větší rasista" jsme se dozvěděli i o tom, že Bernie Ecclestone již není emeritním předsedou společnosti Formula One. Vícekrát zopakoval, že pro něj čestný titul nic neznamená, ale beztak je překvapením, že ani sám nevěděl, že o něj již přišel. Spolu s tím prozradil další perličky ze svého odchodu z postu výkonného ředitele F1.

"Já sám jsem to nevěděl," řekl Ecclestone pro web GPFans. "Stalo se to tak, že po odkoupení společnosti, včetně mých akcí, mi Chase (Carey, současný předseda i výkonný ředitel společnosti) zatelefonoval a požádal o setkání. Jak víte, požádal mě, abych odstoupil. Dokumenty měl s sebou, čekaly na podpis.

Vyhodit mě ale nemohl, měl jsem ještě smlouvu na tři roky, kterou jsem si sám navrhl a která platila. Od toho se odvinulo všechno ostatní. Řekli mi, že mi dávají čestnou funkci, v Americe mimořádně váženou, kterou obvykle dostane pouze prezident společnosti po svém odchodu. Takže jsem dostal tuto funkci a nevěděl jsem, že pouze na tři roky. Tři roky, na které jsem beztak měl smlouvu a za které jsem dostal zaplaceno. Nevěděl jsem, že to platí pouze na tyto tři roky."

Carey nechal Ecclestoneovi čestnou funkci pouze na tak dlouho, jak musel. Foto: Formula One Management

Zdroj: FORMULE.CZ