Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Ecclestone se z padoku vyhnat nedá

Ecclestone se z padoku vyhnat nedá

Čestný titul pro něj nic neznamenal

S vervou, hodnou lepší věci, nadále pokračuje slovní přestřelka mezi Berniem Ecclestonem a vedením F1. Rozpoutaly ji neortodoxní výroky někdejšího bosse šampionátu na téma rasismu, které prezentoval v rozhovoru pro CNN.

Na ně formule 1 reagovala oficiálním prohlášením, v němž se od Ecclestonea zcela distancovala a uvedla, že již od ledna 2020 nezastává post jejího čestného šéfa.

Jsem rád, že to řekli,“ zareagoval Mr. E promptně v Mail on Sunday. „Alespoň nejsem dávám dohromady se záležitostmi, s nimiž nechci mít nic společného. Hlavně s tím, jak se na základě událostí v Americe svezli na vlně odporu proti rasismu.“ 

Chase Carey leží Ecclestoneovi pěkně v žaludku. Foto: archiv

Nitku suchou nenechal Ecclestone hlavně na svém nástupci. Chaseho Careyho obvinil, že zneužil koronavirovou krizi k zakrytí vlastních neúspěchů. „Udělal nemoc Covid-19 odpovědnou za všechno, čeho nedosáhl,“ zdůraznil.

Ze ztráty čestného titulu si devětaosmdesátiletý originál těžkou hlavu nedělá: „Když jsem v roce 2017 odcházel, dělal z něj Chase obrovskou slávu. Ve Státech by prý lidé kvůli němu vraždili. Mně to bylo jedno. neznamenal pro mě nic. Asi před dvaceti lety jsem se na jedné britské univerzitě stal doktorem honoris causa. A také jsem neběhal po ulici a nevykřikoval, jak jsem z toho na větvi.

Spekuluje se, že Ecclestone bude prohlášen za v padoku velkých cen nežádoucí osobu. „To bych jim neradil,“ rozohnil se. „Ať to zkusí třeba v Rusku. Stejně dostanu pas.“ Narážel tím zjevně na svoje dobré vztahy s prezidentem Vladimírem Putinem.

Do Rakouska se ovšem kvůli blížícímu se termínu porodu své ženy nechystá. Chybět ale nebude na Hungaroringu a v Monze.

Zdroj: FORMULE.cz