Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Jméno Ecclestone se vrací do motorsportu

Jméno Ecclestone se vrací do motorsportu

Ecclestonová je nově viceprezidentkou pro sport.

Bernie Ecclestone ještě před volbou nového prezidenta Mezinárodní automobilové federace potvrdil, že jeho manželka Fabiana je ve volebním týmu Mohameda ben Sulajema a uchází se o prestižní pozici.

Je to pravda,“ řekl Ecclestone pro německý Sport1. „Moje manželka je v jeho týmu. A jako dobrý manžel budu na její straně a na straně jejích přátel. Rád pomůžu dobrou radou. Uvidíme, jak to dopadne.

Dopadlo to tak, že Sulajem ve volbách porazil Grahama Stokera, pravou ruka Jeana Todta, a stal se novým prezidentem. Zahraničním médiím neuniklo, že na seznamu nových viceprezidentů skutečně 44letá Fabiana Ecclestonová figuruje na místě viceprezidentky FIA pro sport v Jižní Americe. Manželská dvojice se po Ecclestonově nuceném odchodu z F1 stáhla na kávovou plantáž v Brazílii nedaleko města São Paulo, pouze během pandemie a těhotenství se dočasně přestěhovali do Švýcarska. Brazilka byla i po svatbě známá jako Fabiana Flosiová, ke změně se možná odhodlala po porodu malého Ecclestona.

Funkce regionálních viceprezidentů jsou prestižní, ale jejich reálný vliv na rozvoj motorsportu nikdy nebyl velký a někteří žurnalisté dokonce píšou o čestné funkci pro manželku vlivného bývalého bosse F1. Věci se ale pod novým prezidentem mohou změnit a příjmení Ecclestone může být opět slyšet častěji, i když nejspíš stejně pouze na území Jižní Ameriky.

Bernie a Tamara Ecclestonovi. Foto: FIA

Zdroj: f1i, Sport1, úvodní foto: FIA