Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Lauda chválí Binotta

Lauda chválí Binotta

Není Ital. A to je dobře.

Niki Lauda se na žádost novin La Repubblica vyjádřil na adresu Mattia Binotta, technického ředitele Ferrari. V uplynulých 12 měsících cestovali dva uznávání techničtí ředitelé mezi třemi velkými týmy. Z Williamsu odešel Pat Symonds rovnou do důchodu a tým na jeho místo získal Paddyho Lowa z Mercedesu, kam přišel James Allison. Ferrari za Allisona ani nehledalo náhradu zvenčí, povýšilo Binotta, svého věrného zaměstnance. Je sporné, zda úspěchy Ferrari ze začátku sezóny připisovat ještě Allisonovi, nebo už Binottovi. Neobralo Itala právě jeho dlouholeté působení v Maranellu o potřebný nadhled?

"Ani v nejmenším. A myslíte si, že Binotto je Ital? Ve skutečnosti je Švýcar a je to vidět," řekl Lauda o Binottovi, který je skutečně pouze naturalizovaným Italem. "Ferrari nyní funguje, protože je tam Švýcar, který organizuje Italy, řídí jejich práci, ale zároveň jim nechává svobodu ukázat představivost a přijít s vlastními nápady."

Podle Rakušana ve službách Mercedesu je Binotto pro Ferrari důležitější než šéf týmu, Maurizio Arrivabene.

"Klíčovou osobností je Binotto, o tom není pochyb. Alespoň zvenčí to tak rozhodně vypadá."

Lauda pak dostal otázku ohledně Allisonova rozchodu s Ferrari, který umožnil Binottovo povýšení z oddělení motorů a elektroniky.

"Nevím co se stalo mezi Marchionnem a Jamesem. Mohu k tomu pouze říci, že jsem velmi rád, že je nyní s námi."

Lauda, ​​tak jako ostatní, očekává napínavý duel Mercedesu s Ferrari, alespoň dokud se nevzpamatuje Red Bull.

"Popravdě řečeno, čekali jsme silný Red Bull a namísto toho přišlo silné Ferrari. Red Bull je momentálně daleko za námi. Mám dojem, že když je teplo, tak je rychlejší Ferrari. Když je chladno, jsme rychlejší my."