Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Nejhorší motor mého života

Nejhorší motor mého života

Fernando Alonso si opět nebral servítky.

Pomalu víc než triumf Sebastiana Vettela se po skončení VC Bahrajnu probíraly „hlášky“ Fernanda Alonsa během závodu.

Exmistr světa prožil další hororový víkend a ani tentokrát nespatřil cíl. „V životě jsem neměl motor s tak malým výkonem,“ postěžoval si do rádia svému inženýrovi. Za chvíli pak celý svět znovu slyšel jeho rozčilený hlas: „Jak je možné, že mě předjel, když na začátku rovinky byl ještě 300 metrů za mnou?“.

Na návrh změny strategie reagoval odevzdaně: „Dělej si, co chceš.“ Tři kola před koncem pak jen suše ohlásil problém s motorem a zajel do boxů.

Co se stalo? To je zatím záhadou. McLaren žádné oficiální vysvětlení nepodal. „Došlo k další poruše pohonné jednotky, proto jsme nemohli závod dokončit,“ vyjádřil se do oficiální tiskové zprávy Španěl.

Sdílnější nebyl ani šéf týmu Eric Boullier: „Fernando odvedl jako obvykle skvělý výkon, dokud v 55. kole nezjistil, že něco není v pořádku. Teď budeme zkoumat, v čem byl zádrhel.

Okamžitě se samozřejmě vynořily dohady, že Alonso odstoupil o své vlastní vůli, protože už se nemohl dívat na to, jak se před něj dostává kdejaký „nýmand“. Podpořilo je i jezdcovo prohlášení po skončení velké ceny: „Rychlostní deficit na rovinkách byl dnes neuvěřitelný. Byli jsme tak zranitelní, že nebyla šance na obranu. Když jsem na začátku rovinky uviděl 300 až 400 metrů za sebou auto, neměl jsem pochopitelně žádné obavy. Změnil jsem na volantu nastavení a při brzdění byl soupeř najednou vedle mě. To bylo překvapující.