Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pérez: Motor Mercedesu už předčí pouze Hondu

Pérez: Motor Mercedesu už předčí pouze Hondu

Verstappen navrhl výměnu.

Jezdci používající dvě různé pohonné jednotky se neshodnou v odpovědi na otázku, zda je jedna z nich výrazně lepší. Řeč je o srovnání motorů Renaultu a Mercedesu. Sergio Pérez řekl, že německé motory jsou velkou výhodou pouze ve srovnání s Hondou.

"Jsem přesvědčen, že Ferrari už je na stejné úrovni jako Mercedes a Renault víceméně také," řekl jezdec týmu Force India. "Už máme výhodu pouze vůči vozům s motorem Hondy. Ferrari a Renault své motory ohromně zlepšily."

Max Verstappen Pérezovi oponuje.

"Oni (Renault) se samozřejmě moc snaží a my se snažíme zlepšit náš vůz," řekl jezdec Red Bullu. "Ale stále nejsou stejně výkonné. Musíme spolu tvrdě pracovat, abychom v na tom v dalších závodech byly lépe."

Když slyšel, že motory jsou prý už stejně výkonné, s úsměvem odpověděl: "Jednou si je můžeme vyměnit, pak budou zpívat jinou písničku."

Verstappen nezapochyboval ani když dostal otázku, co pro něj bude největší nevýhodou v Rusku, kde se pojede již tento víkend: "Méně výkonu na rovinkách. Ani přítlaku nemáme tolik, jako naši soupeři, proto ztrátu nemůžeme dohnat v zatáčkách."

V prvních sezónách s hybridními motory se rozdíly ve výkonu motorů pěkně ukázaly na bahrajnských rovinkách, když se jezdci Red Bullu a Ferrari nejednou dívali na zadní křídla týmů Force India a Williams. Tento rok ale Daniel Ricciardo ztratil na pole position pouhých 0.7 sekundy. To Verstappen vysvětlit nedokázal, ale připomněl, že Mercedes nadále kraluje kvalifikacím.

"Mercedes má speciální, výkonnější režim motoru. V závodě ho nemůže moc využívat, proto se zdá, že jsme v neděli lepší než v sobotu. Ale my jenom nemáme tenhle extrémně výkonný režim pro kvalifikace."