Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton bojoval o každou milisekundu

Hamilton bojoval o každou milisekundu

Bottas spoléhá na dobrý start ze třetího místa.

64. pole position Lewise Hamiltona byla vybojována díky polovině desetiny sekundy, která jezdce Mercedesu oddělila od Sebastiana Vettela z konkurenčního Ferrari. Brit se nezdráhal přiznat, že bojoval o každou milisekundu.

"Intenzivní kvalifikace, skutečně. Z vozu jsme museli vytáhnout každou milisekundu, která nám mohla pomoci k pole position. Krátce před kvalifikací jsme udělali pár změn a vůz byl skvělý," řekl vítěz kvalifikace. Body se ale budou udělovat až po závodě.

"Závodní rychlost se zdá být dobrá a tým tento víkend, jako vždy, odvádí neuvěřitelně dobrou práci. Nevím jestli lidí z naší továrny už neunavuje poslouchat to dokola, ale odvedli opravdu brilantní práci. Pokrok, který dosáhli, nás udržel v těsném boji s Ferrari a já jsem jim za to velmi vděčný."

Valtteri Bottas poté, co kvůli výměně pohonné jednotky propásl téměř celý třetí trénink, vybojoval třetí startovní pozici a nebyl s ní spokojen.

"Po většinu víkendu jsme měli v boji s Ferrari navrch, ale v Q3 zrychlili," řekl Fin. "Ocitl jsem se zahnán do kouta, když se můj den začal výměnou nového motoru za starý. Snažil jsem se z toho dostat, ale trápily mě potíže s nestabilní zádí vozu a těžko jsem hledal správný rytmus. Nebyla to jedna z mých nejlepších kvalifikací, ale s prací týmu jsem spokojen. Jak jste viděli, Lewis byl velmi silný a rychlý."

V Barceloně bývá předjíždění složité a Bottas doufá v dobrý start.

"První zatáčka je blíže než v Soči, ale už nejednou jsme viděli, že z druhé řady se dá zaútočit. Já jsem už také po startu ze třetí pozice cosi předvedl, takže vše zůstává otevřené a se závodním tempem jsme spokojeni."