Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonso: Pro mě jsou zavřeny pouze dveře Red Bullu

Alonso: Pro mě jsou zavřeny pouze dveře Red Bullu

S přestupem do špičkového týmu to myslí vážně.

Fernando Alonso to s přestupem z McLarenu do jiného velkého týmu myslí vážně. Opět zopakoval, že dveře jsou otevřené a myslí si, že pro něj jsou zavřeny jedině u Red Bullu.

"Uvidíme. Lhal bych, kdybych řekl, že mám konkrétní plán," cituje Alonsa Planeta Calleja. "Můžu jít do jiného týmu, nevím, jestli do Mercedesu nebo jinam. Pokud začne dominovat Renault… prostě nevím. Pokud mi v červnu nebo v červenci někdo zavolá, tak tomu dám šanci. Myslím, že Red Bull je jediný tým, jehož dveře jsou tak trochu zavřené, protože už má dlouhodobé kontrakty s mladými jezdci."

Dvojnásobný mistr světa ale vyrukoval s novou podmínkou. Celoroční cestování a dlouhé víkendy velkých cen ho už zřejmě unavují a pokud jich bude příliš, tak ukončí kariéru. Noví vlastníci F1, společnost Liberty Media, by přitom kalendář chtěli postupně prodlužovat.

"Musím zjistit, co mají v plánu. Četl jsem, že chtějí do šampionátu zařadit 25 závodů. Když jsem v F1 začínal, jezdilo se 16 závodů ročně, nyní je jejich 20. Pokud mi řeknou, že sezona bude mít 25 závodů, tak končím," prozradil 35letý jezdec.