Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Horner Alonsa v týmu nechce

Horner Alonsa v týmu nechce

Fantastický závodník se špatnou pověstí

Christian Horner už potvrdil, že za Daniela Ricciarda pravděpodobně on a Helmut Marko vyberou do týmu jednoho z jezdců juniorského programu. Novináře ale napadlo, zda náhodou není lákavější možností angažování Fernanda Alonsa. Španěl, dvojnásobný mistr světa, je považovaný za jednoho z nejlepších jezdců současnosti a už dlouho neměl to štěstí sedět ve voze schopném vyhrávat závody. Pro Red Bull by to jistě bylo mimořádně zajímavé i z marketingového hlediska. Horner ale Alonsa v týmu nechce.

"Fernanda ohromně respektuji, je to velký závodník, ale nedokážu si to dost dobře představit. Má tendenci nechávat za sebou týmy v chaosu," řekl Horner v rozhovoru pro oficiální web F1. Nejspíše měl na mysli Alonsovy nenaplněné kontrakty s McLarenem a s Ferrari.

"A nejsem si jist, zda by bylo pro Fernanda nejlepším řešením připojit se k našemu týmu. Myslím, že bychom měli pokračovat v investování do mladých, ne sáhnout po jezdci, který je očividně blízko konce kariéry. Potkalo nás to štěstí, že máme pod smlouvou řadu ohromně talentovaných závodníků, takže můžeme také klidně čekat a sledovat vývoj situace. Naše volná sedačka je pro jezdce mimořádně atraktivní, takže se nebojím, že bychom do ní neměli koho posadit. Zvážíme všechny možnosti, ale naši vlastní talenti budou preferovanou skupinou. Vettel, Verstappen, Ricciardo, Sainz, Gasly, ty všechny vyprodukoval juniorský program Red Bullu," připomněl Horner.