Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Carey nabízel Red Bullu Alonsa

Carey nabízel Red Bullu Alonsa

Marko ho však před Hondou raději ani nezmínil

Helmut Marko managementu Hondy raději vůbec neřekl, že za Red Bull Racing měl v roce 2020 závodit Fernando Alonso. Dobře ví, že na konec spolupráce s tímto jezdcem mají Japonci špatné vzpomínky a do týmu by ho nepustili.

Důvod, proč Chase Carey, výkonný ředitel F1, chce Alonsa vrátit do svého byznysu, je pochopitelný. Španěl je od zisku titulů v letech 2005 a 2006, kdy zastavil vítěznou šňůru Michaela Schumachera, velmi populární. Bez nějF1 utíkají fanoušci i zisky. Když tedy Red Bull nebyl spokojen s výkony Pierra Gaslyho, ale neměl za něj silného náhradníka, pokusil se Carey zprostředkovat dohodu. Jeho plán měl jepičí život.

"Okamžitě jsem dal vědět, že Alonsa nebudeme potřebovat," cituje Auto Bild poradce Red Bullu pro motorsport. "Nefungovalo by to a ani náš motorový partner by nesouhlasil. Už jen při vyslovení jména Alonso se jim ježí chlupy na těle."

Auto Bild dále tvrdí, že management F1 se nevzdává a Alonsa se bude snažit protlačit do Mercedesu nebo Ferrari. Dvojnásobnému šampionovi však v době začátku sezony 2021 bude táhnout na čtyřicítku, což není ideální věk pro návrat na vrchol motorsportu. Kromě Hondy si ho pamatují u Renaultu, kde byl součástí crashgate, u Mercedesu si ho zase prý stále spojují se spygate týmu McLaren-Mercedes a s Ferrari se v roce 2014 nedobře rozloučil dříve, než mu vypršel jezdecký kontrakt.