Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Alonso téměř podepsal s Red Bullem, prozradil Newey

Alonso téměř podepsal s Red Bullem, prozradil Newey

S Vettelem mohli být jako Senna a Prost

Donedávna šly fámy o tom, že Fernando Alonso se možná příští rok do F1 vrátí tak, jak si to přál. Ve špičkovém voze. S vysokou pravděpodobností se tak ale nestane a Adrian Newey si může pouze představovat, jaké by to bylo spolupracovat s tímto velmi uznávaným a přitom mimořádně zkušeným závodníkem.

"Bylo by úžasné moci s ním spolupracovat. Fernandovy schopnosti často překonávají vozy, ve kterých závodí. Pro mě je to známkou výjimečného jezdce. Pouze takoví dokážou podávat obdivuhodné výkony i v ne nejlepších vozech," pochválil Alonsa Newey, ačkoli ho můžeme podezřívat, že třeba řekl to, co si redaktor španělského magazínu Esquire přál slyšet.

Zajímavější je odhalení, že Alonso byl velmi blízko k podpisu smlouvy s Neweyho týmem, ale ještě v době, kdy za něj závodil i Sebastian Vettel. Bylo to v letech dominance Red Bullu a "Alonso s Vettelem mohli být jako Ayrton a Alain".

"Je to jedna z těch věcí, které se bohužel nestanou. Ale byli jsme k tomu velmi blízko. Myslím, že bychom spolu byli velmi úspěšní, ale nepodařilo se to uskutečnit. Red Bull razil politiku výchovy vlastních závodníků, nějaký čas to ale vypadalo nadějně. Párkrát jsme s ním mluvili a měl i setkání v Rakousku (v sídle společnosti Red Bull, nejspíš přímo s majitelem Dietrichem Mateschitzem). Byli jsme blízko, jenže nám to nevyšlo."