Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen: Páté místo by bylo vítězstvím

Verstappen: Páté místo by bylo vítězstvím

Red Bull se potřebuje zotavit z nezdařeného pátku.

Red Bull Racing má za sebou těžký kanadský pátek, po kterém nemůže být spokojen s dosaženými časy ani s počtem odjetých kol. RB13 sice ještě nepředvedl celý svůj potenciál, ale Verstappen si je už jistý, že Ferrari a Mercedes opět pojedou vlastní ligu.

"Takto je to celou sezonu, takže se vlastně nic nezměnilo," řekl Verstappen, který zřejmě VC Monaka považuje pouze za výjimku z pravidla. "Zpravidla bojujeme o pátá a šestá místa a na tom se nic nezměnilo. Nemůžeme bojovat o vítězství, pro nás je vítězstvím páté místo. Nebyl to nejlepší pátek, ale rychlost byla víceméně v pořádku.

Krátké jízdy byly dobré, nové díly fungují velmi dobře, ale na této trati s dlouhými rovinkami to bude těžký závod. V kvalifikaci určitě nebudeme dostatečně rychlí, protože oni (jezdci Mercedesu a Ferrari) využijí celý výkon svých motorů. Ale zatím to jde dobře. Na této trati opravdu nejsme favority. Teď se soustředíme na nové díly, aby fungovaly co nejlépe.
"
 
Verstappen přišel o konec druhého tréninku, protože jeho vozu vypověděla službu převodovka. A to byl šťastnější z jezdců Red Bullu. Daniel Ricciardo odjel v druhém tréninku pouze osm kol, protože ho zdržela porucha motoru Renault. Jeho potíže ovšem začaly už v prvním tréninku.

"Dnes jsem toho moc nestihl," řekl Australan včera večer. “Něco jsem odjel dopoledne, ale odpoledne mě zastavila porucha motoru. Dobré je, že Max byl na ultraměkkých pneumatikách rychlý, takže můžeme vycházet z nastavení jeho vozu a zítra na něm stavět. Pochybuji, že bychom měli dostatek dat z dlouhého stintu, ale Max měl alespoň pár dobrých krátkých stintů."