Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Pomalost McLarenu je až nebezpečná

Pomalost McLarenu je až nebezpečná

Jedna porucha, dva ztracené závody.

Prostě další z řady zklamání Fernanda Alonsa a McLarenu. Navzdory nízké, prý až nebezpečně nízké, rychlosti na rovinkách se Fernando Alonso ještě pár kol před koncem závodu držel na poslední bodované pozici. Byl by to první bod sezony pro celý McLaren, jenže to by pohonná jednotka Honda musela vydržet až do konce závodu. A jelikož nevydržela, Alonso si předem rezervuje poslední startovní pozici v Baku.

"Závod byl těžký sám o sobě, protože nám chyběl výkon motoru," řekl Alonso. "Byli jsme předjížděni uprostřed rovinek a občas to bylo až nebezpečné, tak velký byl rozdíl v rychlostech. Nakonec jsme dnes nepřišli pouze o bod, přišli jsme také o příští závod, protože v Baku budeme startovat poslední. V Monaku měnil pohonnou jednotku Jenson (Button) a startoval poslední, tady jsme přišli o další, takže v Baku budeme opět poslední. Rozhodně to není příjemná situace."

Jeho týmového kolegu Stoffela Vandoorna jsme mohli včera nakrátko vidět i na devátém místě, ale v cíli byl mezi dvěma saubery a za 14. místo se body neudělují.

"Byl to náročný závod, ale to jsme víceméně věděli už před startem," řekl Belgičan. "Viděli jsme, co se děje na rovinkách, a kromě toho jsme (v závodě) museli šetřit palivo, což náš závod pořádně komplikovalo. Dnes jsme byli bez šance bránit se."

Frustraci neskrýval ani ředitel týmu.

"Měli jsme mít bod, přišlo to bez varování," řekl Zak Brown o poruše Alonsova motoru. "Myslím, že si prostě můžete pustit záznam stejného rozhovoru po jednom z mnoha předchozích závodů letošní sezony. Je to velmi frustrující."