Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Fernando Alonso a Ralf Schumacher v slovní přestřelce

Fernando Alonso a Ralf Schumacher v slovní přestřelce

Kdo má nebezpečnou trať a kdo hloupé jezdce?

Fernando Alonso a Ralf Schumacher se pustili do mediální přestřelky kvůli svému zapojení do světa kartingu.

Minulý víkend se jel závod Mistrovství Evropy na španělském okruhu částečně patřícím Fernandu Alonsovi. Alonso je na něj hrdý a v jeho zázemí má své muzeum i jezdeckou školu. Ralf Schumacher, bývalý jezdec F1 a mladší bratr Michaela Schumachera, zase vlastní tým KSM a na začátku víkendu vůbec nebyl nadšený vyhlídkou na to, že jeho jezdci budou závodit na tomto okruhu.

"Poprvé od svého návratu do světa motokár mám pocit, že se bude závodit na totálně nevhodné trati," řekl Schumacher o okruhu, který prý poškozuje motokáry a ohrožuje životy jezdců. Připomeňme, že jen před pár týdny na tomto okruhu během soukromého testu zahynul malý chlapec.

Když se Alonso v Montrealu doslechl o vyjádření bývalého soupeře, pořádně ho to dopálilo. Myslí si, že sleduje vlastní cíle.

"Myslím, že Ralfovi už dlouho chybí publicita," řekl dvojnásobný mistr světa. "Kromě toho, také má motokárovou trať a chtěl by na ní uspořádat závod evropského mistrovství, ale FIA ​​s ním asi není spokojena. Motokáry se ničí pouze Ralfovi, tak by možná měl svým jezdcům říci, že jezdit se má po asfaltu. Nebo mu docházejí peníze..."