Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

F3: Na Hungaroringu obhajují Aron a Günther

F3: Na Hungaroringu obhajují Aron a Günther

Čeká se tvrdý boj o průběžné vedení.

Čtyři týdny po Velké ceně Pau jdou piloti evropské F3 znovu do akce. Tentokrát se jejich tři závody stanou součástí doprovodného programu DTM na Hungaroringu.

Situace v čele průběžného pořadí je mimořádně vyrovnaná. Vede ho Joel Eriksson (Motopark), ovšem jen díky většímu počtu vítězství než má na svém kontě Lando Norris (Carlin). O pouhé dva body zpět je Maximilian Günther (Prema Powerteam).

Právě německý junior má na okruh nedaleko maďarské metropole příjemné vzpomínky, protože loni tu do všech tří jízd vyrážel z pole position a jednu vyhrál. V minulosti se zde dařilo i Estonci Ralfu Aronovi (HitechGrand Prix): „Mám to tam rád. Je to trať ze staré školy, která trestá každou chybičku. Líbí se mně i atmosféra v padoku a také Budapešť. Měli jsme obtížný start do sezony, což jsme, upřímně řečeno, vůbec nečekali. Ale tvrdě jsme pracovali a moje třetí místo z Pau je důkazem, že jsme na správné cestě.

Úvodní závod začíná v sobotu 17. června v 10.40 hodin, zbylá dvě klání se uskuteční v neděli 18. června v 11.05 hodin, respektive v 17 hodin.

Předchozí vítězové podniku ME F3 na Hungaroringu:

2014: Esteban Ocon (2x), Tom Blomqvist

2016: Ralf Aron, Maximilian Günther, Ben Barnicoat