Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

V růžovém táboře je dusno

V růžovém táboře je dusno

Jezdci si posílají vzkazy přes média.

Na kolizi týmových kolegů v Baku Force India jen tak nezapomene. Možná tam ztratila kopec bodů, které jí budou na konci sezony chybět při hájení čtvrté příčky v Poháru konstruktérů před finančně silnějšími týmy. Stáj ze Silverstone se pokusila dát své jezdce do latě, což potřebovali už po VC Kanady, kde možná tým obrali o stupně vítězů. Ale nezdá se, že by bylo vedení týmu úspěšné. Do Rakouska přijel každý s nich s tím, že vidí smítku v oku toho druhého.

Zkušený Sergio Pérez médiím řekl, že Esteban Ocon je jistojistě dostatečně inteligentní na to, aby se ze své velké chyby poučil.

"Důležité je, abychom s Estebanem závodili, ale pouze určitým způsobem," řekl před VC Rakouska Pérez. "Když vám tým řekne, že smíte zaútočit na týmového kolegu, to ještě neznamená, že ho smíte natlačit do zdi. Esteban prostě musí pochopit, co znamená závodit. Závodit znamená jednoduše závodit s jiným vozem, ne nabourat do jiného vozu. Myslím, že v podstatě všichni týmoví kolegové spolu smějí závodit, ale s respektem k druhému vozu a soupeři.

Během čtyř let s Nikem (Hülkenbergem) jsme nikdy neměli tento problém, přitom nám nikdo nebránil závodit. Měli jsme velké souboje a nikdy nebylo potřeba, aby nám někdo zakázal závodit. Jakmile Esteban pochopí význam slova závodit, už nebude žádný problém."

Ale jeden problém tady je. Ocon je přesvědčen, že kolizi nezavinil pouze on.

"Po závodu jsem letěl do Silverstone, abych s týmem ten incident probral," řekl 20letý Francouz. "Měli připravené poznámky, vlastní názory a spolu jsme došli k závěru, že to bylo 50 na 50. Nebyla to jenom moje vina, ani jenom Sergiova vina, ale vina nás obou. On udělal věci, které neměl dělat, já jsem udělal věci, které jsem neměl udělat. Takže to byl závodní incident a 50/50.

Nemám v plánu změnit svůj styl závodění. Řekl bych, že od začátku roku fungoval. Jediná věc, která potřebuje změnu, je styl, jakým závodíme proti sobě navzájem. Nadále budeme bojovat, hlavně díky tomu, že jsem stále zkušenější a na známých tratích budu i sebejistější."

Pérez přirozeně vidí pouze Oconovu chybu, žádných 50/50.

"Už mě prakticky předjel. Nemůžeme dávat vinu obrubníku, když jsme již byli na rovince a vozy se dotkly, když jsme už jeli v rovné linii. Už byl přede mnou a jednoduše mi nenechal dost místa. Přitom mě už předjel, manévr byl dokončen. Nepotřeboval se mnou kolidovat. Člověk nemusí být génius, aby to pochopil."

Mexičan v Rakousku prozradil, že s Oconem od incidentu vůbec nemluvil.