Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams minimalizoval škody

Williams minimalizoval škody

Massovi vyšla sázka na tvrdé pneumatiky.

Pohroma odvrácena. Felipe Massa a Lance Stroll sice na Red Bull Ringu posbírali jen pár bodíků, ale po katastrofální kvalifikaci jsou i ty úspěchem.

Chtěli jsme samozřejmě mnohem víc, ale pozitivní je, že auto se v závodě oproti kvalifikaci zlepšilo o sto procent,“ oddechl si devátý Massa. „Měl jsem výborný start, a to dokonce na tvrdých gumách. Také první kolo se mně povedlo a vyhnul jsem se všem zmatkům. Škoda, že jsem se v závěru nedotáhl na Ocona, i když jsem byl rychlejší.“ Brazilec byl s Palmerem jediným účastníkem, který v úvodu vsadil na soft směs. Na ultrasoft přezul až ve 47. kole a okamžitě začal stahovat ztrátu na obě force indie.

Lance Stroll se naopak většinou jen bránil. Nejprve na něj dorážel Magnussen, Dána však záhy vyřadila technická závada. Pak se mu za zády usadil Palmer. „Věděl jsem, že jsme se v začátku dostali na dobré pozice. Šlo jen o to, udržet je a neudělat žádnou chybu,“ uvedl mladý Kanaďan, jemuž ovšem k desáté příčce výrazně pomohly brzké výpadky Verstappena, Alonsa a Kvjata.

Příliš zaostáváme a to není akceptovatelné,“ zhodnotil kriticky víkend Massa. „Musíme přijít na to, v čem je jádro problému.“