Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pravým testem bude Silverstone, míní Leclerc

Pravým testem bude Silverstone, míní Leclerc

Sainz mohl být na pódiu, viní stratégy.

Charles Leclerc se v Rakousku vrátil na stupně vítězů, před ním skončil pouze vítěz Max Verstappen. Ten podal vcelku dominantní výkon, jenže to táboru Ferrari nebránilo ve spokojenosti. Nové díly měly očekávaný efekt.

S novými díly se pocit z vozu zlepšil. V neděli jsme si potvrdili pozitivní dojmy z pátku,“ řekl Monačan. „Funguje to. Samozřejmě, než dohoníme Red Bull, čeká nás ještě spousta práce, ale z vozu mám teď lepší pocit. Nové díly nasazujeme s velkým předstihem před původním plánem, takové tempo jsem ještě nezažil.

Vůz Ferrari SF-23 však čeká mnohem obtížnější zkouška. Tento víkend se bude závodit na Silverstonu, důležité tedy budou průjezdy rychlými zatáčkami, a to nejen z pohledu času na kolo, ale i kvůli degradaci pneumatik.

Silverstone je zcela jiný typ okruhu. Sám jsem zvědav, jak na tom budeme, protože rychlé zatáčky jsou pravděpodobně nadále to, co nám dělá nejvíce starostí. A Silverstone má spoustu rychlých zatáček, takže aktuální verze našeho vozu bude dokonale otestována.

Carlos Sainz je po započtení časových trestů za nerespektování hranic trati na šestém místě, ale ani před jejich udělením nebyl na stupních vítězů. Ty se mu úspěšně vyhýbají už od začátku roku.

V prvním i druhém stintu jsem měl velmi dobrou rychlost, ačkoli druhý byl ovlivněn čekáním v boxech za Charlesem, když virtuální safetycar už končil. Dohromady jsem tam přišel o šest nebo sedm vteřin a několik pozic, které jsem si musel vzít zpět souboji na trati. V soubojích jsem na to musel tlačit, využívat pneumatiky, párkrát jsem vyjel za bílou čáru a poté dostal penalizaci. S výsledkem nejsem spokojen, ale rychlost byla dobrá.

Sainz byl místy i rychlejší než Leclerc, ale zůstal za ním a pak mu uškodil VSC. Foto: Ferrari

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Ferrari