Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen očekává zajímavý boj

Verstappen očekává zajímavý boj

Pérez se téměř vrátil na své místo.

Max Verstappen s přehledem vyhrál sprint na domácím okruhu Red Bullu v Rakousku, ale přesto prý můžeme počítat se zajímavým bojem o vítězství ve velké ceně. Vyzvat jej mohou jezdci Ferrari, kteří opět odstartují ze druhé a třetí pozice.

Bylo to dobré, dobrý závod. Rychlost jsme měli dobrou hlavně na začátku, pak už bylo tempo hodně vyrovnané. Bavilo mě to, takhle má sprint vypadat, celou dobu naplno,“ řekl úřadující šampion. „Vzdálil jsem se jim v prvních kolech, jenže tam mi dost pomohlo to, že bojovali jeden proti druhému. Když to skončilo, jeli jsme zhruba stejně rychle. Proto zítra očekávám zajímavý boj o vítězství. Samozřejmě to bude delší závod, takže rychlost degradace pneumatik nabere na důležitosti.

Podstatně více zábavy si užil Sergio Pérez, jenž kvůli nerespektování hranice trati ve Q2 odstartoval až ze třináctého místa, ale během krátkého sprintu se probojoval až na páté.

Měl jsem dobrý start a vyhnul se problémům, což také nebylo jednoduché, když Lewis a další jeli do třetí zatáčky bok po boku,“ vysvětluje mexický závodník. „Dnes jsme dosáhli nejlepšího možného výsledku. Byl to dobrý výkon. Předjel jsem téměř všechny pomalejší vozy, pouze George už byl příliš daleko, jinak bych se dostal zpátky na čtvrté místo, které jsem původně měl po kvalifikaci. Ale ani při startu z pátého místa není ještě nic ztraceno.

Verstappen bude mít nejlepší pozici, ale Ferrari může být stejně rychlé. Foto: Red Bull

Zdroj: RaceFans, Red Bull, úvodní foto: Red Bull