Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Veteráni chtějí pokračovat

Veteráni chtějí pokračovat

Räikkönen a Massa čekají na vyjádření svých týmů.

Tři veteráni v současném poli F1 se shodnou v názoru, že ještě nejsou tak staří, aby museli odejít a uvolnit místo mladším kolegům. O přestupových choutkách Fernanda Alonsa se píše od začátku sezony a sám jezdec je již opakováním stejných odpovědí na stejné otázky tak znechucený, že dnes novinářům sděloval pouze: "Nemám co říct." Nadále ale platí, že příští rok chce sedět v jednom z nejlepších vozů a bojovat o vítězství.

Dva Alonsovi vrstevníci se na další jízdu na přestupovém kolotoči necítí. Oba zůstanou ve svých týmech, pokud jim to bude umožněno. Felipe Massa se do Williamsu vrátil po nečekaném přestupu Valtteriho Bottase a narychlo podepsal smlouvu pouze na jeden rok. Po boku mladičkého Lanceho Strolla by ale ochotně jezdil i v roce 2018.

"V této chvíli nevím ani o jednom důvodu, proč bych příští rok neměl být v F1," řekl brazilský závodník. "Nové vozy se mi líbí a odvádím dobrou práci. Jestliže mě Williams chce, tak tu budu (i příští rok). Ale nikdy si nemůžete být jisti dříve, než máte podepsanou smlouvu."

Do většího týmu by Massa možná šel, ale do menšího už ne. "Pokud budu vědět, že nedostanu dobrý vůz, tak raději skončím."

Kimi Räikkönen v posledních letech také dostává pouze jednoleté kontrakty a další by s Ferrari podepsal třeba zítra.

"Jsem ve stejné situaci jako před rokem," řekl Fin ve Velké Británii. "Pokud chcete vědět více, běžte se zeptat Ferrari. Posledních deset let je to vždy stejný příběh. Média z toho dělají velkou věc, zatímco já si s tím nelámu hlavu. Život není jen o tom být zde a odpovídat na otázky."