Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Räikkönenův závodní inženýr odešel z Ferrari

Räikkönenův závodní inženýr odešel z Ferrari

Fin si bude muset zvykat na nového

Kimi Räikkönen si bude muset zvykat na nového závodního inženýra, protože David Greenwood rozvázal svůj pracovní poměr s Ferrari.

Greenwood přišel k Ferrari v roce 2015 poté, co opustil místo šéfinženýra Marussie. Po třech letech tvrdí, že odchází z osobních důvodů, přičemž se vrátí do Velké Británie. Podle informací Motorsportu chce pracovat pro tým Manor ve vytrvalostním mistrovství světa (pokračovatele Manor Motorsport, mateřské společnosti, od které se zkrachovalý tým F1 Manor Racing, tedy bývalá Marussia, odtrhl po odkoupení Stephenem Fitzpatrickem).

Ferrari neoznámilo jméno Greenwoodova nástupce. Pravděpodobně tak učiní v nejbližších týdnech, aby neohrozilo Räikkonenovu přípravu na zimní testy. V Scuderii před sezonou 2018 probíhají i další, menší změny. Provozní šéf Diego Ioverno přišel o své místo na boxové zídce a už nebude cestovat spolu s týmem, soustředí se pouze na povinnosti v Maranellu. Nevíme, jestli ho nahradí někdo nový nebo jeho kompetence na okruzích budou rovnoměrně rozděleny mezi více členů týmu, případně, zda většinu přebere Jock Clear coby šéf závodních činností, jak předpověděl Leo Turrini.

Má se za to, že Greenwood Räikkönena tři roky ochraňoval před tlakem vyvíjeným nejvyšším managementem Ferrari, který nebyl s jeho výsledky vždycky spokojen. Je třeba připomenout, že Sergio Marchionne ve svém předvánočním proslovu naznačil, že pokud se Finovy výsledky výrazně nezlepší, bude sezona 2018 jeho poslední u Ferrari a od Vettela by se měl v budoucnu učit mladý jezdec z Ferrari Driver Academy.

Díky Räikkönenovu experimentování s Instagramem víme, že nabírá síly u sebe doma...

 

Home sweet home.

Príspevok, ktorý zdieľa #Kimi7 (@kimimatiasraikkonen),


... a připravuje se na sezónu. Po svém!

 

Back on track.

Príspevok, ktorý zdieľa #Kimi7 (@kimimatiasraikkonen),