Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Brundle: Räikkönenův čas se nachýlil

Brundle: Räikkönenův čas se nachýlil

Na jeho místo patří Ricciardo nebo někdo jako Harry Potter

Martin Brundle se pustil do otevřené kritiky Kimiho Räikkönena. Bývalý jezdec F1 a současný komentátor Sky Sports si myslí, že tento rok už musí být Finův poslední ve Ferrari, což nejspíš znamená i konec kariéry ve F1. Od přestupu do Ferrari před sezonou 2014 ještě nevyhrál ani jeden závod. Tvrdá kritika přišla poté, co v Kanadě obsadil až páté místo, zatímco červený vůz v rukou Sebastiana Vettela působil dominantním dojmem.

"Kimi musí Ferrari dělat velké starosti," napsal Brundle do svého sloupku na webu Sky Sports. "Je mi jasné, že je jedním z nejpopulárnějších jezdců, ale po další kvalifikační chybě byl v cíli 30 sekund po týmovém kolegovi. Co s tím budou dělat? Podle mě se Kimiho čas nachýlil ke konci.

Stále můžeme občas vidět záblesky skvělé rychlosti, ale nedokáže udržet dobré závodní tempo. Už není dobrý ani jako Sebastianův parťák, není schopen krýt mu záda. A pro Ferrari je výhra v Poháru konstruktérů extrémně důležitá. Výčet vítězných let není na přístrojových deskách automobilů Ferrari pro legraci. A pokud chce další získat v této éře, v konkurenci Mercedesu a Red Bullu, potřebuje dát vedle Vettela Ricciarda nebo Leclerka. I kdyby se to Vettelovi nelíbilo."

Ricciardo vyhrává závody a je obecně uznávaný, ale Brundle vidí velký potenciál i v nováčkovi z jezdecké akademie Ferrari.

"Na F1 má hlavu a zdá se, že je to už kompletní jezdec, přestože na fotce vypadá jako vylekaný Harry Potter. Ferrari nemá ve zvyku riskovat angažování mladého jezdce, ale začíná se generační výměna. Pole můžeme rozdělit na tři skupiny, přičemž jezdci jako Fernando a Kimi jsou na jednom konci, Grosjean a Hülkenberg uprostřed a z opačného směru se valí skupinka mladých pušek. A Ferrari nebude chtít zaostat."