Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Mercedes se bojí... že usne na vavřínech

Mercedes se bojí... že usne na vavřínech

Ferrari doma čelí kritice.

Ferrari po návratu z Anglie domů čekala nabroušená pera místních žurnalistů.

"Porážka Ferrari byla nejhorší v této sezoně. Musí se obávat, že Velká cena Velké Británie byla bodem zvratu a misky vah se naklonily k Mercedesu. Poslední tři závody byly náročné, ale nyní je znepokojení mnohem větší," píše La Gazzetta dello Sport.

"Ferrari teď rozhodně neprochází dobrou fází. Mercedes se přenesl přes své problémy, zatímco výsledky Ferrari jsou stále slabší. Maranello musí opět začínat od nuly," přidalo se Corriere dello Sport.

Ve stejnou dobu zužují šéfa týmu německé automobilky úplně jiné starosti. Ani po dominantním výkonu Lewise Hamiltona v kvalifikaci a double získaném v závodu na Silverstone nechce, aby se jeho tým viděl v pozici jasného favorita.

"Rád bych si to myslel, ale v takové chvíli se stane, že v dalším závodě dostanete facku," řekl Toto Wolff. "Nemáme to jednoduché, občas je těžké najít našemu vozu ideální nastavení, ale nyní jsme v tom už mnohem lepší (než na začátku sezony). Je to výsledek týmového úsilí v kombinaci s pneumatikami. Ale jsem zvědavý na Budapešť, jak bude vůz fungovat tam. Je tam hodně pomalých zatáček, bude horko. Po tom závodu si snad budeme moci udělat kompletnější obrázek."

Mercedes si už v Poháru konstruktérů vypracoval 55bodový náskok. Šampionát jezdců je podstatně napínavější, Sebastian Vettel má o 1 bod více než Lewis Hamilton a o 23 více než Valtteri Bottas.