Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Alonsův zatím jediný pozitivní moment sezony?

Alonsův zatím jediný pozitivní moment sezony?

Přestávka na Indianapolis 500!

Fernando Alonso se ani v Maďarsku neubránil otázkám novinářů mířených na nekonkurenceschopnost motorů Honda a potažmo McLarenu. Když se ho zeptali, zda si vzpomene i na nějaký pozitivní moment první poloviny sezony, jeho odpověď byla stručná a nelítostná.

"Ano, Indy 500," řekl dvojnásobný mistr světa, který závod ve voze IndyCar ani nedokončil kvůli poruše motoru Honda.

Takže ani jeden světlý moment v F1?

"Ne. Očekávali jsme, že budeme mnohem rychlejší a v současnosti jsme daleko za očekáváním. Tvrdě pracujeme na co nejrychlejším zlepšení, ale je to velmi těžké."

To nás přivádí k sezoně 2018. Přestože Zak Brown měl před dvěma týdny s Alonsem dobrý rozhovor, o jeho setrvání v McLarenu zdaleka není rozhodnuto. Španěl by mohl celou příští sezonu strávit na opačné straně Atlantiku, ale nejvíc ze všeho touží po třetím mistrovském titulu. První dva získal v řadě ještě jako talentovaný mladík a o třetí se pokouší již téměř 11 let.

"Ano, existuje taková možnost," řekl Alonso o sezóně v IndyCar. "Vždycky jsem říkal, že se to jednou může stát. Ale mojí prioritou zůstává F1 a získání třetího titulu mistra světa. Jsem ochoten jít kteroukoliv cestou do kteréhokoliv týmu, abych toho dosáhl. Pokud to příští rok nebude možné, zvážím závodění v jiných sériích .

Uvidíme, co se stane během nejbližšího měsíce měsíce a půl. Příští rok chci vyhrávat a k tomu potřebujeme dobré změny. Spoustu změn. Pokud se to stane, existuje možnost, že zůstanu (s McLarenem). V září si to budu muset promyslet," stanovil Alonso deadline pro McLaren i pro Hondu.