Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton neměl Bottase pustit, míní Horner

Hamilton neměl Bottase pustit, míní Horner

O titul se bojuje všemi zbraněmi.

V neděli jsme viděli, jak Mercedes a Lewis Hamilton v posledním kole závodu dodrželi slovo dané Valtterimu Bottasovi a vrátili mu jeho třetí místo. Hamilton se nedokázal dostat přes obránce Ferrari Kimiho Räikkönena a zpomalil i přesto, že musel kolem sebe pustit dva jezdce, které již předjel o kolo, a riskovat, že ho kromě Bottase předjede i Max Verstappen.

"Zpomalit v posledním kole, to pro mě nebylo jednoduché... Vlastně to bylo i trochu riskantní, protože tam byli jezdci o kolo zpět. Ti zpomalili, aby mě nechali vepředu, pak jsem já zpomalil a oni mě museli předjet, takže to jistě nebylo zcela bez rizika. A věděl jsem, že mezi ním a Red Bullem je pouze sekunda. Myslel jsem na to, že mohu udělat správnou věc, ale skončit pátý, to by sakra bolelo. Naštěstí jsem to zvládl," řekl britský jezdec.

Toto Wolff si je vědom, že to může Mercedes nakonec stát titul.

"Stálo to tři body do šampionátu, toho jsme si plně vědomi," řekl šéf Mercedesu. "Ale tento tým a jeho jezdci takto fungují. Držíme se toho, co jsme si řekli. Pokud to bude stát titul, tak to budeme akceptovat."

Christian Horner se takovému sportovnímu/lehkovážnému (nevyhovující škrtněte) chování diví.

"Totéž jsme udělali v Monaku, jenže když jde o titul, všechno je jiné," řekl šéf Red Bullu. "Víme, že lídrem Mercedesu je Hamilton a v jistém bodě byste už měli vsadit na jednoho jezdce."