Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen vyhrožuje přestupem ke konkurenci

Verstappen vyhrožuje přestupem ke konkurenci

Do ukončení kontraktu zbývá (pouze) dva a půl roku.

Max Verstappen dostává svůj tým pod tlak. Chce vyhrávat a pokud to nepůjde s Red Bullem, půjde to s někým jiným. A mladý jezdec nemá problém mluvit o tom s médii. Takové řeči jsou přitom trochu předčasné, vždyť s týmem výrobce energetických nápojů má smlouvu až do konce roku 2019. Jenže pokud příští rok nedojde k markantnímu zlepšení výkonů, začne komunikovat se šéfy konkurenčních týmů.

"Pořád říkám, že když budu mít konkurenceschopný vůz, nebude důvod odcházet," řekl Verstappen v Zandvoortu před závodem DTM. "Momentálně na tom nejsme tak dobře, jak bych si přál, ale to neznamená, že se vzdám. Budu makat. Jenže po dvou, třech letech bez zlepšení by to už byl jiný příběh. Pracujeme na zlepšení, ale po příštím roce se uvidí, co ukrývá budoucnost."

A Helmut Marko ukazuje prstem na motory Renault, které prý týmu neumožňují bojovat s Ferrari a Mercedesem. "Třetí místo není pro Red Bull dost dobré, ale s ohledem na naše motory nemůžeme být výše," řekl poradce Red Bullu pro motorsport.

Verstappen si uvědomuje, že jeho tým to má těžké, když Renault nadále zaostává za konkurenty a velký balík vylepšení bude hotový až na začátku příštího roku.

"Samozřejmě pokračujeme ve vývoji, ale to každý," řekl nizozemský jezdec. "Proto musíme v něm být rychlejší a lepší než ostatní. Motor nám v tomhle směru nepomůže, takže nutně potřebujeme, aby se vývoj šasi hýbal správným směrem."