Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Red Bull: V Monaku je nevýhoda slabého motoru poloviční

Red Bull: V Monaku je nevýhoda slabého motoru poloviční

Jeho jezdci opět ukazují prstem na Renault

 Včera jsme psali o tom, jak se Renault zlobí kvůli neustálým stížnostem Red Bullu na výkon motoru, obzvláště v situaci, kdy tento tým plánuje přejít k Hondě. A dnes Max Verstappen a Daniel Ricciardo opět ukazují prstem na francouzské motory. Na městské trati v Monte Carlu prý bude nevýhoda plynoucí z menšího počtu koňských sil poloviční, ale stále to jsou desetiny sekundy.

"Stále máme méně výkonný motor, a to se projeví na každém okruhu. A co víc, ostatní mají kvalifikační režim," řekl Verstappen před víkendem na trati, kde je kvalifikace důležitější než kdekoliv jinde. "Tady jsme na tom lépe prostě proto, že rozdíl ve výkonu se méně projeví na čase na kolo. Řekněme, že běžně jsou to čtyři až pět desetin sekundy a zde jsou to dvě desetiny. S tím bychom si mohli poradit."

Daniel Ricciardo pomýšlí i na pole position.

"Pokud jsme v Barceloně ztráceli pět desetin, tak tady jsou to dvě desetiny. Troška jistoty a dobré nastavení a dvě desetiny na takové trati získáte jako nic," řekl Australan.

Setkání zástupců Renaultu a Red Bullu je naplánováno na příští pondělí, ačkoli na oznámení definitivního rozhodnutí si nejspíš počkáme ještě několik týdnů.