Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen pochválil motor Renault

Verstappen pochválil motor Renault

Na vítězstvích v Mexiku měl velký podíl

Max Verstappen s Red Bullem vyhrál poslední dvě Velké ceny Mexika, tak proč by neměl být označen za favorita i pro tento víkend? Nizozemec přiznává, že na těchto vítězstvích měl svůj podíl i motor Renault, jenž ve vysoké nadmořské výšce konkuroval agregátům Mercedesu a Ferrari. Není si jist, zda Honda disponuje stejnými schopnostmi a vůz Red Bullu má také rezervy.

"Vždy jsme měli vůz s dobrou mechanickou přilnavostí (důležitou v řídkém vzduchu hlavního města Mexika, kde se ztrácí velká část aerodynamického přítlaku). Když se na to dívám pozitivně, tak motory Renaultu zde vždy byly docela dobré. To prostě musíme uznat," uvedl Verstappen v Mexiku.

"Letos samozřejmě nemůžeme vědět, jak na tom bude motor od Hondy. Počkáme na trénink, pak budeme moudřejší. Ale očekávám, že tento rok to pro nás bude těžší, protože náš vůz není o tolik lepší než auta Mercedesu a Ferrari. Ferrari je úžasně rychlé na rovinkách a nebude snadné dohnat to v zatáčkách. Hlavně v kvalifikaci, v závodě by rozdíl ve výkonu neměl být tak velký, ale stále tam bude. Další neznámou jsou pneumatiky. Loni byl obrovský problém s drolením, letos budeme mít tvrdší pneumatiky, což by mělo pomoct.