Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Verstappen se obává Renaultu

Verstappen se obává Renaultu

Ricciardo je rychlý, Red Bullu to nejede

Max Verstappen se v dnešní kvalifikaci neobává černých mercedesů, ty jsou evidentně opět ve své vlastní lize. Obává se žluto-černých renaultů, které se i na trati v Soči zdají být nejrychlejší ze středu pole. A byl to Daniel Ricciardo, jeho bývalý týmový kolega, kdo byl ve včerejším druhém tréninku třetí a v prvním dokonce druhý nejrychlejší na jedno kolo. Naopak, Red Bull není ve formě a kvalifikační porážka v boji o místo na startu za mercedesy by zabolela.

"Víme, že tato trať pro nás není ideální. Proto od pátku rána zkoušíme něco vymyslet s nastavením, různé úrovně přítlaku," řekl Verstappen po dvou trénincích. "V druhém tréninku jsme mohli dosáhnout lepší čas, ale i to jde na vrub několika změnám v nastavení vozu. Některé zafungovaly, jiné ne. Alespoň máme představu o tom, jak vůz nastavit do třetího tréninku.

Nebude lehké kvalifikovat se na třetí místo. Závodní tempo máme dost dobré, to jsem rád, ale měli bychom ještě něco udělat pro to, abychom mohli startovat ze třetího místa. Musíme si vybrat správnou úroveň přítlaku, potřebujeme dát vozu více stability."

Ricciarda se už novináři vyptávali, zda konečně Renault dostane na stupně vítězů.

"Na to ještě nemyslím, ale pokud se nám povede obsadit třetí místo v kvalifikaci, tak proč ne? Několik soupeřů bylo dosud pomalejších pouze o dvě nebo tři desetiny a v kvalifikaci nám určitě nic nedají zadarmo. Pokud zůstaneme o desetinu sekundy vpředu, můžeme být optimističtí," uvedl Australan.

Tým Renault letos pod tímto jménem končí a od svého návratu ještě nedosáhl na stupně vítězů. Foto: Renault

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull