Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Místo rychlosti musela přijít na řadu taktika

Místo rychlosti musela přijít na řadu taktika

Renault: Dnešek pomůže zítřku

Tým Renault nedosáhl v kvalifikaci žádného pronikavého výsledku. Dá se říct, že spíš zklamal. Díky penalizacím soupeřů však do závodu odstartuje hned za první desítkou. Výhodu bude mít ve volbě směsi pneumatik.

Carlos Sainz (14. místo) se nesnažil zakrývat zklamání: „Bohužel jsme viděli, že nemáme dostatečnou rychlost, abychom se ucházeli o pátou nebo šestou pozici na startu. Proto jsme vzhledem k přídělu pneumatik nemohli nevyužít možnosti vybrat si typ pneumatik pro začátek. Případné výhody této strategie jsme pozorovali v Singapuru. Zítra by se mohla postarat o zajímavý průběh velké ceny. Nakonec o našem umístění rozhodne rychlost, ale vytvořili jsme si do závodu dobré podmínky.

Jeho kolega Nico Hülkenberg (15. místo) přiznal, že tým dal přednost taktizování: „Dnes jsme se řídili rozumnou strategií. Čistě rychlostně jsme neměli na to, abychom se kvalifikovali slušně, a tak jsme zvolili takový přístup, abychom nemuseli na start závodu na hyperměkkých pneumatikách. Všechno, co jsme udělali dnes, by nám mělo pomoct v boji na dráze zítra.