Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Verstappen bude startovat vzadu

Verstappen bude startovat vzadu

Vpřed mu pomůže nová pohonná jednotka.

Red Bull udělal vážné rozhodnutí a dal Maxi Verstappenovi novou pohonnou jednotku. Tento rok je to již jeho čtvrtá. To znamená, že v sobotu nebude bojovat o přední místa na startu, místo toho do Velké ceny Ruska odstartuje z opačného konce startovního roštu.

Sezona je dlouhá a jezdcům byly přiděleny pouze tři pohonné jednotky, takže tresty celkem pravděpodobně čekají i nejednoho jezdce, který o žádnou pohonnou jednotku nepřišel při havárii, jako Verstappen v Silverstone. Otázkou tedy nebylo zda, ale kdy nasadí další. A tuto neděli by na pole position beztak nestál kvůli trestu, který dostal za způsobení kolize v Itálii. Kromě toho, ještě než byly vozy Mercedesu nejrychlejší v obou dnešních trénincích, byl předpoklad, že trať v Soči jim sedne lépe než Red Bullu.

V roce 2018 si Verstappen také odpykal trest na této trati a z 19. místa se probojoval na páté, za jezdce Mercedesu a Ferrari. A Ferrari letos není tak silné jako v roce 2021, takže Verstappena bychom ještě mohli vidět na stupních vítězů, ačkoli on dnes nebyl moc optimistický.

"V roce 2018 byla větší propast mezi špičkou a středem pole," upozorňuje nizozemský závodník. "Ale prostě musíme někde přijmout penalizaci a pokud bychom to neudělali tady, museli bychom to udělat někde jinde. Takže jsme si řekli, že to raději uděláme tady a teď."

Očekává se, že kvalifikace se pojede na mokré trati, tudíž je větší šance, že její výsledky budou základem pro divoký závod. I to prý Red Bullu pomohlo učinit taktický tah, který by nakonec mohl i rozhodnout o držiteli mistrovského titulu.

Verstappen se v neděli určitě nudit nebude. Foto: Red Bull

Zdroj: Motorsport, úvodní foto: Red Bull