Novinky

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

Facebook Instagram

Verstappen podal jeden z výkonů roku

Verstappen podal jeden z výkonů roku

Jednu desetinu sekundy si vzal od Bottase

Max Verstappen včera nečekaně vybojoval druhé místo v kvalifikaci na Velkou cenu Ruska, přestože Red Bull by byl rád i za místo v druhé řadě. Nakonec se ale RB16 v rukou Nizozemce nejen odpoutal od středu pole, ale byl i rychlejší než mercedes Valtteriho Bottase. Samozřejmě si zasloužil velkou pochvalu od šéfa týmu Christiana Hornera.

"Udělal to moc šikovně. Počkal si na Bottase, nechal se jím předjet na konci jeho kvalifikačního kola a díky tomu se na začátku svého vezl v jeho aerodynamickém stínu. Ještě před první zatáčkou takto získal desetinu k dobru. Samozřejmě, přesto potřeboval dát dohromady skvělé kolo. A bylo to neskutečně skvělé kolo, jedno z jeho nejlepších letos, odvážím se říct," popsal závěr Q3 Horner.

Verstappen souhlasil.

"Ano, asi ano. Hodně jsem se trápil s hledáním správného vyvážení, těžko se mi odhadovala nejlepší rychlost pro vjezd do zatáček, protože vůz byl přetáčivý," vysvětlil jezdec Red Bullu. "Postupně jsme ho zlepšovali a ve Q3 už to bylo lepší, ale až ve druhém pokusu v poslední části jsme to opravdu trefili. Najednou jsem měl lepší přilnavost. Na této trati je velmi důležité ji mít na vjezdech do zatáček. Opravdu jsem s tím kolem spokojen. Není to pole position, ale já jsem vůbec nečekal, že bychom mohli být v první řadě."

Pokud se dnes po startu schová do Hamiltonova aerodynamického stínu, může se Verstappen proplížit do vedení závodu. Foto: Red Bull

Verstappenovo druhé místo vyniká o to více, že jeho týmový kolega bude na startu až desátý.

"V první a druhé části jsem byl v pohodě, ale pak jako by všichni kromě mě poskočili dopředu. Po pravdě nevím, kde jsem mohl zatlačit více. Nejspíš mě dnes večer čeká hodně práce, protože vůbec nemám pocit, že jsem zajel špatné kolo, ale moje ztráta je obrovská. Nechápu proč," přiznal včera Alexander Albon.

Zdroj: Motorsport, RaceFans, úvodní foto: Red Bull