Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Karthikeyan v hledáčku Jordanu

Karthikeyan v hledáčku Jordanu

Akcie Inda stouply s příchodem Midlandu do formule 1.

Indický pilot Narain Karthikeyan  by letos mohl usednout do kokpitu Jordanu v roli závodního pilota. Jordan, do kterého nedávno vstoupil prostřednictvím společnosti Midland ruský miliardář Alex Shnaider, doposud neoznámil jezdecké složení pro letošní sezónu. I díky změně vlastníka týmu se dostal Karthikeyan do hry.

Osmadvacetiletý pilot by se v případě podpisu smlouvy stal prvním indickým pilotem v celé historii šampionátu. Karthikeyan má silné vazby na sportovního ředitele Midlandu Trevora Carlina. Narain v minulosti (1999-2000) závodil v britské Formuli 3 za Carlin Motorsport a v přede dvěma lety i ve Světové sérii Nissan. Karthikeyan z sebou má již efjedničkovou zkušenost, když v minulosti testoval pro Jaguar, Jordan a Minardi.

Narain si vydobyl dobrou pověst v juniorských formulích a to zejména díky své rychlosti na suché i mokré trati. Daní za rychlost však bylo množství chyb. Ind má image hodného hocha a je favoritem Carlina.

Konsorcium Midland vyvíjí nemalé aktivity v Indii. Rovněž Bernie Ecclestone by velmi rád vstoupil s formulí 1 na jeden z největších globálních trhů.

Akcie Karthikeyana výrazně posílily se vstupem Midlandu do F1. V souvislosti s jezdeckým složením pro letošní rok se často objevuje i jméno mexického pilota série Champ Car Maria Domingueze. Ten je sice pod smlouvou s týmem HVM (dříve Herdez Competition), ale to prý nepředstavuje problém.