Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Red Bull prý nelituje penalizací

Red Bull prý nelituje penalizací

Skvělý kvalifikační výsledek vyjde téměř nazmar.

Red Bullu se konečně povedlo v kvalifikaci na hlavu porazit Ferrari, ale z první ani druhé řady nebude startovat ani jeden z jeho vozů. Na startovním roštu budou daleko vzadu, protože tým si před víkendem na ultramotorovém okruhu nevěřil a nainstaloval do nich nové části pohonné jednotky Renault, což mělo za následek penalizace. Tyto díly se budou hodit v Singapuru i v dalších závodech, ale není mu nyní líto, že hodil flintu do žita předčasně?

"Je to frustrující nejen kvůli penalizacím, ale i proto, že jsme jeli téměř bez přítlaku a kvůli dešti jsme ztráceli ve třetím sektoru. Takže neudělat chybu a být na druhém a třetím místě za těchto podmínek ukazuje potenciál vozu. Ale ničeho nelitujeme. Není to pouze o Singapuru, ale také o Malajsii a Suzuce, to jsou naše okruhy," řekl Helmut Marko, poradce Red Bullu pro motorsport.

"Je škoda, že jsme museli přijmout tresty, ale kvalifikaci jsme si užili. Druhé a třetí místo je od obou jezdců fantastický výkon. I přes penalizace a naše startovní pozice ještě máme naději, na této trati se dá předjíždět," dodal Christian Horner, šéf týmu.

 

"Po celou dobu jsme věděli, že nás čekají penalizace a díky dobré kvalifikaci budu snad startovat kolem 15. místa, ne zcela na chvostu. Doufejme, že budu mít příležitost předjíždět a posouvat se výše. Páté nebo šesté místo jsou dosažitelným cílem," myslí si Max Verstappen.

"S těmi penalizacemi je to nepříjemné," řekl jeho týmový kolega Daniel Ricciardo. "Bylo by příjemné startovat vpředu, hlavně když by za námi byla jiná jména než obvykle a byla by dobrá šance si ta místa dlouho ubránit. Ale snažil jsem se a díky tomuto úsilí budu startovat z osmnácté, ne devatenácté pozice."