Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton: Vím, kdo by chtěl mou sedačku!

Hamilton: Vím, kdo by chtěl mou sedačku!

Soupeři si mohou nechat zajít chuť.

Lewis Hamilton se pochlubil, že se svým šéfem Totem Wolffem má nyní tak dobrý vztah, že ten ho informuje o všech nabídkách a projevech zájmu jiných jezdců o jeho místo. Trojnásobný mistr světa takto svým soupeřům nepřímo odkazuje, aby zařadili zpátečku. Do Mercedesu je nepustí.

"Jsem informován o tom, kdo kontaktuje tým. To díky skvělému vztahu s Totem," prozradil Hamilton v Itálii. "Otevřeně se mnou mluví o tom, kdo další zavolal a kdo se chce posadit do mé sedačky a kdo do druhého vozu. Je zajímavé pak sledovat některé manévry, jako například ten Sebastianův. Moc lidí asi nečekalo, že (s Ferrari) podepíše tříletý kontrakt. Pro mě se tím ale moc nezměnilo, protože mám v plánu prodloužit kontrakt s (tímto) týmem. Stane se tak v druhé polovině sezony nebo na konci roku."

 

Toto Wolff se mezitím nechal slyšet, že již je prakticky jisté, že Hamiltonovým kolegou zůstane Valtteri Bottas.

"Co se týče pokračování s Valtterim, není nad čím přemýšlet,” řekl šéf Mercedesu. “Pro dosahování nejlepších výsledků je mimořádně důležitá dynamika uvnitř týmu a my jsme s Valtterim velmi spokojeni. Chceme si ho udržet v týmu. Je to jenom otázka shody na kontraktu. Potřebujeme ho dotáhnout do konce a přidat podpisy."

Určitě? Wolff byl viděn na schůzce s otcem Maxe Verstappena...

"S Josem (Verstappenem) se známe roky a máme společné známé. Přišel se sem podívat, tak jsme si já a Niki (Lauda) sedli u nás v kanceláři a náš nizozemský kamarád přišel na kávu. Nic víc, nic míň."