Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Williams a Force India jezdí s novými motory

Williams a Force India jezdí s novými motory

Pomohou jim další koňské síly?

Lance Stroll, Felipe Massa, Esteban Ocon a Sergio Pérez mají v Malajsii nové motory a dostali se tak ke stejné specifikaci, jakou od VC Belgie používá tovární tým Mercedesu. Velká cena Itálie následovala týden po závodě v Belgii a německá automobilka neměla čas vyrobit nové pohonné jednotky pro své zákazníky, i když by se jim tam moc hodily. Nabídla jim je v Singapuru, ale na pomalém městském okruhu by se pár koňských sil moc neprojevilo, takže Williams i Force India se rozhodly nové motory šetřit a své jezdce ještě nechali jet se staršími.

Nové motory by tak měly vydržet závody v Malajsii, v Japonsku, v USA, v Mexiku, v Brazílii a v Abú Zabí, ačkoli v poslední velké ceně často dostane přednost prostě ten motor, který je v nejlepším stavu.

Force India již má téměř na sto procent jisté čtvrté místo v Poháru konstruktérů, ale Williams může v boji o páté místo potřebovat každou setinu sekundy a každý bod. Po Singapuru ho od Toro Rosso dělí 7 bodů a dalších 10 ztrácí Renault, od kterého se očekává silný závěr sezony.