Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Albon diskvalifikován z kvalifikace

Albon diskvalifikován z kvalifikace

U komisařů byl také Pérez.

Kvalifikace na Velkou cenu Austrálie byla přerušena dvěma velkými haváriemi, a nejen traťoví maršálové, ale i komisaři měli po jejím skončení plné ruce práce.

Jak jsme vás již informovali, Lance Stroll dostal penalizaci ztráty tří míst na startu, protože byl uznán jednoznačným viníkem kolize s Nicholasem Latifim.

Charles Leclerc navštívil komisaře kvůli vyšetřování jeho příliš pomalé jízdy při návratu do boxů ve Q1. Pomalou jízdu ve Q1 musel vysvětlovat i Kuan-jü Čou a také odešel bez potrestání. Júki Cunoda byl příliš pomalý ve Q2 a vyvázl s napomenutím.

Sergio Pérez byl vyšetřován kvůli nerespektování žluté vlajky. Tu ve Q2 zapříčinila menší jezdecká chyba George Russella.

"Ve srovnání s předchozím kolem (Pérez) dal nohu z plynu o 70 metrů dříve, brzdil o 50 metrů dříve a do zatáčky najel o 14 km/h pomaleji," píše se ve vysvětlení komisařů, kteří jezdce Red Bullu uznali nevinným.

Za Leclercem budou na startu stát oba jezdci Red Bullu. Foto: Red Bull

Z kvalifikace byl diskvalifikován Alexander Albon. Thajský jezdec v ní obsadil šestnácté místo, ale špatným znamením byl již pokyn závodního inženýra po Q1, aby vůz neprodleně odstavil vedle trati. Inženýr věděl, že Albon jede téměř na výpary. Po skončení kvalifikace se FIA ​​nepodařilo z vozu odebrat předepsanou jednolitrovou vzorku paliva, pouze třetinu z toho. Albon se smí zúčastnit velké ceny, ale bude startovat z posledního místa.

Zdroj: RaceFans, úvodní foto: Williams