Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Marko: Máme správný směr

Marko: Máme správný směr

Red Bull byl v Sepangu nejrychlejší, tudíž má nejlepší šasi

Jezdec Red Bullu vyhrál Velkou cenu Malajsie. Přitom Sepang není typem okruhu, na kterém by byl rozdíl ve výkonech motorů Mercedes, Ferrari a Renault zanedbatelný. Helmutu Markovi z toho jasně vychází, že tento tým má opět nejlepší šasi a opět čeká pouze na koňské síly.

"Ferrari mělo problémy, ale naše závodní rychlost byla srovnatelná," řekl poradce Red Bullu pro motorsport. "Vždyť v závěru závodu byl Sebastian (Vettel) na superměkké směsi, ale když Ricciarda dohnal a dostal se příliš blízko, tak si je zničil a musel přestat útočit. Ale velký pocit zadostiučinění přišel, když jsme předjeli Mercedes a vzdálili se mu . Ukazuje se, že práce odvedená od našeho ubohého startu v Melbourne se vyplatila a vývoj se již ubírá správným směrem. Co se týče šasi, tak naše je jednoznačně nejlepší. Máme správný směr a jsme stále rychlejší. Vůz je teď opravdu velmi dobrý."

Zlepšení prý přišlo už po velké letní přestávce, jenže okruhy a různé okolnosti zabránily tomu, aby to bylo vidět. V poslední čtvrtině sezony by tak Red Bull mohl být součástí špičky, jenže ho čekají penalizace za nové komponenty pohonné jednotky.

"Byli jsme rychlí v Monze, na to nezapomínejte. A byli jsme rychlí i ve Spa, jenže vždy se něco pokazilo. Suzuka by nám měla sedět, jenže očekáváme penalizace. Ale je dobré, že Maxova smolná série skončila."

Verstappen se mezitím nechal slyšet, že kdyby byl šéfem Red Bullu, posunul by celý harmonogram vývoje nového vozu tak, aby byl hotový s náskokem před zimními testy, ne až na poslední chvíli.