Novinky

  • 28.03.2024 Good Z Güntera Steinera je ambasador VC Miami.

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

Facebook Instagram

Alex Palou: Plán na dnešek? Vyhrát závod

Alex Palou: Plán na dnešek? Vyhrát závod

Ve svém debutovém víkendu startuje z pole position

Alexovi Palouovi se při jeho debutovém víkendu ve Formuli 2 zatím daří. V prvním závodě, v němž bylo problémem velké opotřebení pneumatik, mu tým vybral netradiční strategii dvou zastávek v boxech. Alex tuto šanci dokázal využít a probojoval se z chvostu pole na osmé místo v cíli. Tím si kromě prvních bodů v sérii zajistil nedělní start z pole position. Co nám o svém prvním závodě prozradil on sám?

Při svém debutovém závodu jsi získal osmé místo a pole positon pro nedělní závod. Jak jsi se svým výkonem spokojený?
Jsem opravdu šťastný. Dnešní závod byl trochu chaotický. Mnoho pilotů mělo hodně problémů, bylo hodně pitstopů, silné opotřebení pneumatik, ale byla to zábava. Jednalo se o mojí první zkušenost s Formulí 2. A měli jsme zde hodně kol, které udělaly závod velmi zajímavým. Jsem velmi šťastný z výsledku, ale jsem ještě šťastnější, když vím, že v neděli startujeme z pole position.

Byly dvě zastávky v boxech v plánu?

Nebylo to plánované od začátku, protože jsme neočekávali takovou degradaci pneumatik. Ale po tom, co jsme měli tak silné opotřebení, to bylo do plánu přidáno, takže ano, záměrem byl udělat dva pitstopy. Měli jsme určitě štěstí se safety carem, ale i tak si myslím, že jsme vytvořili dobrou strategii.

V Jerezu je velmi obtížné předjíždět. Opravdu to dokázaly nové pneumatiky až tak ulehčit?
Ano, Jerez je pro předjíždění velmi náročný, protože rovinka je zde krátká. Dnes jsme neměli DRS, nevím, v čem byl problém. Ale pokud máte o hodně lepší pneumatiky než ostatní, předjíždění je o dost jednodušší. Úplně jednoduché to nebylo, ale bylo to o hodně snazší než za normálních okolností.

Jaké jsou tvé plány pro nedělní závod?

Startuji z prvního místa, takže se pokusím samozřejmě vyhrát závod. Půjdu za tím.

 Druhý závod startuje dnes ve 14 hodin.