Novinky

  • 23.03.2024 Good Roman Staněk vybojoval ve sprintu v Austrálii 2. místo

  • 22.03.2024 Good Vettel bude testovat Porsche 963 LMH.

  • 22.03.2024 Good Brown má s McLarenem smlouvu do roku 2030.

Facebook Instagram

Alonso navštívil sídlo týmu Toyota Motorsport

Alonso navštívil sídlo týmu Toyota Motorsport

Půjdou spolu vstříc vítězství v Le Mans?

Zdroje zahraničních médií tvrdí, že Fernando Alonso navštívil sídlo Toyoty Motorsport v německém Kolíně nad Rýnem. Návštěva je spojována se Španělovým cílem získat trojkorunu motorsportu.

Už bylo oznámeno, že Alonsa na začátku příštího roku uvidíme ve slavném americkém vytrvalostním závodu 24 hodin Daytony. Poprvé bude závodit ve sportovním voze a rovnou v hodně tvrdé konkurenci, což bude výzva sama o sobě. Přesto by to ale měla být příprava na něco většího, protože součástí trojkoruny je vítězství ve vytrvalostním závodě v Le Mans.

Pokud chce Alonso vyhrát v Le Mans, spojení s Toyotou v příštím roce by mu dalo skvělou příležitost. Porsche vytrvalostní šampionát opouští, takže by bylo překvapením, kdyby nejrychlejší vozy nepatřily právě Toyotě. Toyota by angažováním Alonsa zase získala vítanou pozornost médií a fanoušků z celého světa.

Nic víc než Alonsova návštěva však zatím nebylo potvrzeno žádným zdrojem. Jistá není dokonce ani účast Toyoty v 24 hodinách Le Mans 2018. Automobilka totiž ještě Mezinárodní automobilové federaci nepotvrdila účast, ačkoli sportovní ředitel Šigeki Tomojama tvrdí, že je to už pouze formalita.

"Chceme zůstat a jediným cílem bude vítězství," řekl minulý měsíc Tomojama.

Dá se spekulovat, že Alonso si byl vyzkoušet sedačku vozu Toyota TS050 Hybrid, protože se chce zúčastnit testu nováčků. Ten proběhne v Bahrajnu během víkendu mezi Velkou cenou Brazílie a Velkou cenou Abú Zabí. K termínové kolizi by nedošlo ani v případě, že by se spekulace o účasti v nejslavnějším vytrvalostním závodu potvrdily.  V Le Mans se pojede během víkendu, kdy má F1 ​naplánovanou ​přestávku.